Sotalaiva
Mallikuva hylystä sukellussesura Badewanne tekemien kartoitusten pohjalta.

Suomenlahteen uponneen sotalaivan ympäristöriskejä selvitetty

Tiedote 27.5.2016 SYKE ja Rajavartiolaitos
Suomen ympäristökeskus ja Rajavartiolaitos selvittivät tällä viikolla vedenalaisilla tutkimuksilla, millaisen ympäristöriskin vuonna 1944 uponneessa sotalaivassa oleva polttoaine saattaa aiheuttaa. Lisäksi testattiin Rajavartiolaitoksen uusimman vartioaluksen Turvan kykyä toimia vedenalaistöissä. Lisää

Lähivesien tila kiinnostaa mökkikauden alkaessa

Vesikartta on karttapohjainen sovellus (paikkatieto.ymparisto.fi/vesikartta), jossa voi tarkastella vesien ekologista ja kemiallista tilaa sekä muita vesienhoitoon liittyviä aineistoja. Ekologisen tilan luokituksessa on tarkasteltu kaikkia valuma-alueeltaan yli 100 km2 jokia ja pinta-alaltaan yli 1 km2 järviä yksilöidysti. Linkki vesikarttaan

Ympäristöministeriön ajankohtaiset

Vastuullisuusmerkit haastavat kunnat lisäämään kestäviä hankintoja

30.5.2016
Vastuullisuusmerkit – Joutsenmerkki, EU-ympäristömerkki, Reilu kauppa ja Luomu – haastavat kunnat tekemään kestäviä hankintoja. Merkkien tekemän tuoreen tutkimuksen mukaan asukkaat haluavat kuntien olevan vastuullisia ja hankintojen merkitykseen uskotaan vahvasti. Julkiset hankkijat saavatkin entistä paremmat mahdollisuudet ottaa huomioon vastuullisuusmerkkien kriteerit uuden hankintalain tullessa voimaan tänä vuonna.
Lisää ajankohtaisia

Suomen ympäristökeskuksen ajankohtaiset

Suomenlahteen uponneen sotalaivan ympäristöriskejä selvitetty

27.5.2016
Suomen ympäristökeskus ja Rajavartiolaitos selvittivät tällä viikolla vedenalaisilla tutkimuksilla, millaisen ympäristöriskin vuonna 1944 uponneessa sotalaivassa oleva polttoaine aiheuttaa. Lisäksi testattiin Rajavartiolaitoksen uusimman vartioaluksen Turvan kykyä toimia vedenalaistöissä.
Lisää ajankohtaisia

Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskuksen ajankohtaiset

ARA vetosi toistuvasti kaupan osapuoliin osakekaupan puolesta

30.5.2016
Päinvastoin kuin Rakennuslehti uutisoi, ARA on toiminut aktiivisesti, jotta VVO:n ja Y-Säätiön välinen kauppa toteutettaisiin osakekauppana.
Lisää ajankohtaisia

Tulvatilanne

Vesitilanne ja ennusteet

Jokien virtaamat laskussa, etelän suuret järvet korkealla (Tulvakeskus 31.5.) Lue lisää

Jokien vesitilanne

Jokien vesitilanne ja ennuste
Kartta kuvaa parhaiten vähäjärvisten vesistöjen tilannetta.

Jokien vesitilanne

Ympäristö-lehti

Ympäristö_0216_kansi_125px

Voiko metsiä käyttää ilmastoviisaasti?

Uudessa Ympäristö-lehdessä tavataan lisäksi ekorovasti Ilkka Sipiläinen ja katsastetaan, miten sääntelyä sujuvoitetaan ympäristöministeriön hallinnonalalla.
Lisää Ympäristö 2/2016

Julkaisuja

Uusi tietokirja kertoo Suomen vieraslajeista jättiputkesta citykaniin
Jättiputki. Kuva Antti Below.

Kirja kertoo maamme vieraslajeista kaikissa elinympäristöissä meren rannoilta sisävesiin ja kuivalle maalle. Teoksessa esitellään tuttujen, mutta myös tuiki tuntemattomien vieraslajien historiaa, levinneisyyttä ja vaikutuksia. Lue lisää

Ympäristöasioiden asiakaspalvelu

Y-ASPA1.pngp. 0295 020 900
ma–pe klo 9–16, pvm/mpm
Huom! Suljettu ke 1.6.

ympariston.asiakaspalvelu(at)ely-keskus.fi

ELY-keskusten ympäristöasioiden asiakaspalvelu opastaa asioiden vireillepanossa, neuvoo ymparisto.fi-verkkopalvelun käytössä ja vastaa kysymyksiin ja palautteisiin.